Trimworkshop & Wandeling Loenermark 2015


P1050715

Op zondag 18 oktober hebben een aantal clubleden en honden meegedaan aan de workshop vachtverzorging. Baasjes blij omdat ze allemaal handig naslagwerk over vachtverzorging hebben meegekregen. Honden blij omdat ze er in de toekomst mooi geborsteld en gekamd bijlopen. Al met al zeer geslaagde ochtend met dank aan Suzanne Kok Gerrebrands, Peter Tump en Denise Sluiter Spaans.

Met dank aan Jan Budding voor de foto’s van deze gezellige en leerzame workshop.

Wandeling Loenermark…

Op deze regenachtige en mistige dag vonden er toch ruim 20 personen de weg naar het fraaie Loenen, waar de wandeling in het natuurgebied Loenermark van start ging.

De start was eigenlijk direct al hilarisch, want een aantal honden, die op het eerste grote veld lekker even los mochten, vonden al snel een drietal pinken, waarvan ze dachten dat het groot wild was. Ze deden eigenlijk precies waar ze voor op de wereld zijn: opdrijven van groot wild. De koeien vonden het natuurlijk minder en met vereende krachten werden de betreffende honden tot de orde geroepen. Na dit intermezzo volgde een lekker wandeling door een prachtig natuurgebied, waarbij onze gids Denise een aantal leuke weetjes vertelde over de omgeving. Een uitleg over paddestoelen en een leuk verhaal over Arie de schapenhoeder van weleer. De wandeling was weer veel te snel voorbij, maar na afloop was er voldoende ruimte om nog eens lekker na te kletsen in het restaurant, waar we ook begonnen waren.

Een leuke middagbesteding ondanks het druilerige weer.

Frans Krijbolder

 1 2 3

4 5 6