Veldwedstrijd voor koppels


DSC_0138Op 8 november had onze vereniging een veldwedstrijd “Luide jacht op konijn voor koppels” georganiseerd. Er was vergunning gekregen voor 6 koppels, er waren ook 6 inschrijvingen dus hoefde er niemand uitgeloot te worden. Ingeschreven waren 3 koppels Petit Basset Griffon Vendéen, 1 koppel Grand Basset Griffon Vendéen en 2 koppels Basset Fauve de Bretagne. Het verzamelen was om 08.00 uur in Café Het Jachthuis in Beegden. Voor sommige deelnemers betekende dat de wekker al voor vier uur afliep, vroeg uit de veren voor de reis naar Beegden. Als keurmeesters voor deze veldwedstrijd waren uitgenodigd de heer John Feijen en de heer Johan Gillis uit België. Ook kwamen nog 2 geïnteresseerden te weten de zweetspoorkeurmeester Xavier van den Eijnden uit België en de aspirant keurmeester zweetwerk Ad Bekkers. Natuurlijk was onze vaste fotograaf Mieke Hasselman weer van de partij.

DSC_0207Eerst gezamenlijk aan de koffie, onderwijl uitleg over de dag en de loting. Toen op weg naar het wedstrijdgebied, een schitterend bosgebied rond de Beegderheide. De wedstrijdleider Nick controleerde de chips van het eerste koppel, onderwijl bouwden enkele deelnemers het basiskamp op aan de bosrand. Als je de hele dag in het veld bent is het wel fijn dat er een plekje is waar je even lekker kunt zitten en aan de koffie kunt. Tegen lunchtijd waren ook Liedy en Gerard van de Fauvenclub gekomen, gelukkig wilde Liedy wel zorgen dat de erwtensoep opgewarmd en geroerd werd. Bedankt voor de hulp!

Elk koppel krijgt een uur de tijd om onder de lage begroeiing konijnen te ontdekken, op te stoten en het spoor uit te werken. De konijnen weten wel raad met de honden, zo doen de trukendoos open en weten via een omweg heel goed hun hol weer te vinden.

In het basiskamp was het erg gezellig, verhalen hoe een en ander verlopen was tijdens de proef. Maar natuurlijk werden er ook heel andere gezellig zaken onder het genot van een drankje besproken.

DSC_0225DSC_0218Na het laatste koppel, zo tegen vier uur, vertrokken we voor de uitslag terug naar ’t Jachthuis. De keurmeesters hadden eerst nog een en ander aan werk te verzetten: welke hond heeft het beste werk laten zien,welke punten zijn er gescoord etc.

Keurmeester Johan Gilles maakte de behaalde punten bekend en de uiteindelijke uitslag was:

Beste hond van de dag en tevens best BGV: Coquine Par Quadrupède de Fergeau van Erwin Meijerink.

Beste koppel: de Basset Fauves Epine de la Corne du Bois en Gigi du Rallye Saint Paul van Geja en Guido Tans.

Van de 12 deelnemende honden hebben 8 honden voldoende punten behaald voor het jachtbrevet.
Het was goede en gezellige dag, het was al bijna donker toen iedereen weer huiswaarts ging.
Keurmeesters, terreineigenaar, deelnemers, belangstellenden, medewerkers bedankt!